måndag 14 januari 2013

Crepes recept

Crepes



Pannkakssmet:
3 dl       Vetemjöl
1/2 tsk   Salt
6 dl        Mjölk
3            Ägg
2-3 msk Smör
Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Häll i resten av mjölken och till sist äggen.
Stek 1/2 dl smet åt gången. Det blir då ca 15-20 crepes.

Skinkfyllning:

500g Strimlad rökt skinka
1       Purjolök
5dl    Grädde
         Vetemjöl
         Salt & Vitpeppar

Hacka och strimla purjon.
Stek purjon och skinkan tills de får lite färg och vätskan kokat bort.
Pudra över lite mjöl och rör runt.
Häll över grädden och låt koka i några minuter till det tjocknat (det ska bli en ganska tjock stuvning).
Smaka av med vitpeppar och ev salt.

Sen är det bara att hälla lite stuvning i pannkakorna och rulla ihop. Ev servera med en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar